Vijververwarming met thermostaat


vijververwarming met thermostaat feat

Het is zeker geen overbodige luxe om een vijververwarming met thermostaat te hebben. Het zorgt ervoor dat u het vijverwater constant op dezelfde temperatuur kunt houden. 

Zeker als u bijvoorbeeld over een koivijver beschikt, met dure koikarpers, is het hebben van een vijververwarming met thermostaat een must. Tijdens de winter kunt u de thermostaat van de vijververwarming zo inregelen dat het vijverwater niet bevriest en de vijver open blijft. 

X-Clear 1 KW Vijververwarming

X Clear Vijververwarming 1 KW

X-Clear 2 KW Vijververwarming

X Clear Vijververwarming 1 KW

Vijver verwarmen in de winter

Het voordeel van de het verwarmen van de vijver is dat de vijver niet dicht zal vriezen. Met behulp van een vijververwarming met thermostaat kunt u een minimum temperatuur instellen.

Zodra het vijverwater kouder wordt dan de ingestelde minimum temperatuur, schakelt de vijververwarming in. Dit is dus een ideale manier om een koivijver te verwarmen.

Hierdoor kunnen tevens extreme temperatuur schommelingen worden opgevangen. Dit is belangrijk voor vijvervissen. Teveel schommelingen kunnen leiden tot stress bij uw vijvervissen, waardoor er weer allerlei vervelende andere problemen, zoals ziekte, kunnen ontstaan.

We zien toch dat het verwarmen van de vijver in de vijver vele voordelen op kan leveren.. Zeker bij water duurdere vijvervissen in de vijver is een vijververwarming dus aan te raden.

vijververwarming met thermostaat

Het hierboven afgebeelde model (Electro 3 KW) wordt gevoed door netstroom (220 V). U kunt deze vijververwarming dus eenvoudig op het lichtnet aansluiten. De ingebouwde thermostaat kunt u in principe op elke gewenste temperatuur instellen. 

Elecro Analoge
2 KW Vijververwarming

Elecro Vijververwarming

Elecro Analoge
3 KW Vijververwarming

Elecro Vijververwarming

Aansluiten

Het aansluiten van deze vijververwarming kunt u gemakkelijk zelf installeren. De unit is eenvoudig tegen een muur of wand te bevestigen. Zorg er wel voor dat er een stroomvoorziening in de buurt van de unit aanwezig is om de netsnoer in te pluggen.

Als u vijverfilter installatie heeft voor uw vijver is het gemakkelijk om de vijververwarming direct na of voor het vijverfilter te plaatsen. 

Dit betekent dus dat de vijververwarming met thermostaat op de leiding die zorgt voor aan- of afvoer van het vijverwater naar de vijverfilter wordt aangesloten.

aansluiten vijververwarming

Klein of Groot

Het maakt natuurlijk verschil welke vijververwarming u nodig heeft als u een kleine of een groter vijver heeft. Er zijn nogal wat mogelijkheden dus daarom is het goed om uzelf eens te oriënteren naar de verschillende soorten vijververwarmingOpens in a new tab.. (Link naar Bol.com) 

In principe kunt u voor elke vijver een vijververwarming aanschaffen. Niet allemaal zijn ze voorzien van een thermostaat. 

Laatste Berichten