Vijverpomp met filter kopen ?


vijverpomp met filter feat

Als u overweegt een vijverpomp met filter te kopen voor uw vijver is het natuurlijk goed te weten waar je zoal op moet letten.

Vijverpomp met filter voor een kleine vijver

Een kleine vijverpomp met filter voor een kleine vijver aanschaffen hoeft echt niet veel geld te kosten. Op deze manier zorgt u ervoor dat het vijverwater goed gereinigd wordt en u kunt genieten van een heldere vijver.
De vijverpomp en filter ineen aanschaffen betekent dat u vijverfilterset gaat kopen. Alle grote merken bieden dit soort systemen aan en bovendien is het vrij eenvoudig aan te sluiten.

Vijverpomp met filter en uv lamp

Iets duurder wellicht in aanschaf is de vijverpomp met filter en uv lamp. Oase is op dat gebied misschien zelfs marktleider, maar ook andere merken kunnen prima werken.

We hebben er een aantal voor u geselecteerdOpens in a new tab.. (Link naar Bol.com)

Oase is over het algemeen wat duurder in aanschaf, maar verstrekt dan ook vaak de langste garantie op de apparatuur.

Lees ook : Welke UV lamp aanschaffen ? 

Ook worden deze systemen worden vaak als set verkocht. Het uvc filter is ingebouwd in de vijverfilter en zorgt ervoor dat zweefalg in de vijver wordt gedood.

Door het toevoegen van uv stralen aan het vijverwater – zeker in een wat kleinere vijver – zullen ze zich kans krijg krijgen zich te ontwikkelen en tot een plaag uit te groeien.

vijverpomp met filter en uv lamp

Weetjes

Als u een vijverpomp met filter aanschaft, is het goed te weten dat deze in principe altijd aan moet staan. Dit kan dus betekenen dat uw maandelijkse energieverbruik wat hoger uit gaat vallen. De capaciteit (en het verbruik in watt) is dus belangrijk om na te kijken.

Een energiezuinige vijverpomp kopen kan natuurlijk ook. De meeste fabrikanten geven goede informatie over de verbruikskosten.

Afhankelijk van de bezetting van de vijver (vijverplanten en vijvervissen) kunt u de capaciteit van de vijverpomp bepalen. Lees ook ons artikel : “welke vijverpomp kiezen”.

Regelmatig worden aanbiedingen gedaan door leveranciers. Het loont zeker de moeite om naar aanbieding voor een vijverpomp met filter te kijken.

Voordelen

Als u een vijverfilterset (vijverpomp met filter) gekocht heeft gaat u het water biologisch reinigen.

In het vijverfilter bevinden zich vaak filtersponzen.

In deze sponzen nestelen zich bacteriën die afvalstoffen uit het vijverwater halen.

Het schoonmaken van een vijverfilter is vaak eenvoudig uit te voeren. Slechts als het filter zwaar vervuild is zult u een grondige schoonmaak beurt moeten uitvoeren.

Het grote voordeel is natuurlijk dat u een complete set aanschaft. U hoeft dus niet apart voor het vijverfilter of de vijverpomp te betalen. Zeker als het systeem ook nog eens is uitgevoerd met een uv lamp, slaat u meerdere vliegen in een klap.

Conclusie

Een vijverpomp met filter kopen kan dus zeer voordelig zijn en zeer de moeite waarde. Zeker voor beginnende vijverliefhebbers kan het een prima uitkomst zijn om wat te experimenteren.

Een uv lamp erbij aanschaffen en u hebt in feite een compleet filtersysteem aangeschaft wat bij menig vijverliefhebber al draait.

Laatste Berichten