Vijverfiltersystemen van Oase – U heeft ruime keuze !


vijverfiltersystemen oase feat

Welke vijverfiltersystemen van Oase zijn er zoal ? Oase is een vooraanstaand merk als het om filtertechniek gaat voor vijvers. In dit artikel behandelen we alle vijverfiltersystemen van oase die in de vakhandel verkrijgbaar zijn, maar ook online door sommige dealers worden aangeboden.

Waarom een Oase filter ?

Als u een mooie vijver heeft, wilt u deze natuurlijk ook schoon houden. Zoals gezegd is Oase een vooraanstaand merk.
Een Oase filter kom je dan ook vaak tegen bij vijvers. Er zijn diverse verschillen vijverfiltersystemen die deze fabrikant op de markt brengt.

Zie ook : Vijverfilter set kopen

Het schoon en helder houden van uw vijver met een Oase filter is daarom ook niet zo erg moeilijk. Op die manier krijgen vijvervissen en vijverplanten de beste verzorging. Als dank daarvoor kunt u zorgeloos genieten van uw vijver – hij blijft dan ook vaak mooi helder !

Belangrijk is om het vijverfilter systeem af te stemmen op uw vijver. Als u kiest voor Oase kunt u elke vijver perfect voorzien van een passen vijverfilter. We nemen het hele assortiment met u door.

vijverfiltersystemen oase

Onderwaterfilters van Oase

Een onderwater filter in combinatie met een fontein is bijzonder geschikt voor kleinere vijvers met een inhoud tot 5.000 liter. Alle vijvertechniek wordt ondergebracht in een systeem.

U kunt er zelfs voor kiezen om de Oase onderwater filter te voorzien van een uvc systeem. De fontein kunt u in hoogte verstellen. Oase levert momenteel de volgende onderwaterfilters :

 • Oase Filtral 2500
 • Oase Filtral 5000

De artikelomschrijving van een onderwater filter van Oase beschrijft de capaciteit. Dit betekent dat u met een Filtral 2500 een vijver met een inhoud van ca. 2.500 helder kunt houden.

oase onderwater filter

Beide types zijn overigens voorzien van een ingebouwde UV lamp.

Oase drukfilters

Oase drukfilters worden erg vaak verkocht. Het zijn verreweg de meest gebruikte vijverfilters. Ze worden geleverd in drie categorieën :

 • Biopress sets
 • Filtoclear
 • Filtoclear sets

Een Oase drukfilter voert het vijverwater onder druk door de ingebouwde filter. Als u een set aan gaat schaffen, betekent dit dat u ook de vijverpomp aanschaft. Het is dus mogelijk om losse Filtoclear drukfilters te kopen.

Voor een drukfilter heeft u natuurlijk wel altijd een passende vijverpomp nodig. Alle Oase drukfilters zijn overigens voorzien van een ingebouwde UVC filter of UV lamp.

Ook hier geldt weer dat de inhoud van de vijver erg belangrijk is bij de uiteindelijke keuze voor een drukfilter.

Oase doorstroomfilter

Een Oase doorstroomfilter is weer een stapje hoger. We onderscheiden hier de volgende soorten :

 • BioSmart
 • BioSmart sets
 • Filtomatic CWS
 • Filtomatic CWS sets
 • BioTec
 • BioTec met screenmatic
 • Biotec Screenmatic sets
 • BioTec Premium

Niet alle Oase doorstroomfilters hebben een UVC filter. Bij sommige types zult u dus een UV lamp apart moeten aanschaffen of installeren.

De doorstroomfilters worden gebruikt voor grotere vijvers. De Oase Biosmart 18000 is daarbij een veel gebruikt systeem.

oase biosmart 18000

Bij een aanschaf van een doorstroomfilter van Oase dient u zich dus voor te bereiden en exact te weten wat de inhoud en bezetting van uw vijver zal zijn.

Ze zijn allemaal voorzien van Oase filtersponzen die gezamenlijk het Oase filter zijn. De Oase filter onderdelen die u later wilt of moet vervangen zijn bij Oase vijverfiltersystemen altijd goed verkrijgbaar.

Oase Modulaire Doorstroomfilters

Oase biedt ook modulaire doorstroomfilters aan in haar assortiment. Dit is een nog fijnere vijvertechniek, waarbij er meerdere units aan elkaar geschakeld worden.

De modulaire doorstroomfilters van Oase worden benoemd als :

 • Proficlear Classic
 • Proficlear Premium
 • Proficlear Premium Compact

Ze zijn bedoeld voor zwemvijvers en natuurvijvers die vaak groter zijn. Op deze manier garandeert Oase altijd helder vijverwater bij het gebruik van haar producten.

Laatste Berichten