Een Vijverfilter Set Kopen ? Waar moet je op letten ?


Vijverfilter set

Als u op zoek bent naar een vijverfilterset en die wilt gaan kopen voor uw vijver heeft dat zeker voordelen. De meeste fabrikanten bieden een vijverfilter set zo aan dat de totaal prijs van de set goedkoper is als wanneer u alle onderdelen van de set los zou moeten kopen.

Een vijverfilter set kopen heeft zeker voordelen

Een vijverfilter set bestaat meestal uit de volgende onderdelen :

 • Vijverfilter
 • Vijverpomp
 • Een UV lamp installatie
 • Slangen en klemmen

U kunt echter ook besluiten om alleen de vijverfilter en vijverpomp als set aan te schaffen. Welke vijverpomp moet je dan kiezen ? Een UV lamp erbij nemen betekent dat u ook direct rekening houdt met algen in de vijver, die door de UV straling van de lamp gedood zullen worden.
Waarom gaat u een vijverfilter set kopen ?

Over het algemeen kunnen we stellen dat vijverfilter sets bedoeld zijn voor de wat kleinere vijvers. Als u dus een kleine tuinvijver heeft is het aanschaffen van een goede vijverfilter set helemaal niet zo’n gek idee. U koopt immers de complete installatie die er voor moet zorgen dat de vijver helder en schoon blijft.

Online kopen ?

Natuurlijk kunt u uw vijverfilter set ook online kopen. (Link via Bol.com)

Waar moet u op letten bij de aanschaf ?

Toch zijn er een aantal dingen die u moet onderzoeken en moet weten voordat u tot aanschaf van een set overgaat. Belangrijk hierbij is te weten :

 • Wat voor soort vijver u heeft
 • Welke vijvervissen u wilt gaan houden
 • De inhoud van de vijver in kubieke meters

Als u een vijverfilterset wilt gaan kopen moet deze natuurlijk wel voldoende afgestemd aan uw wensen. Het geen zin om een set aan te schaffen die een capaciteit heeft van 2.500 liter, terwijl uw vijver een inhoud van heeft van bijvoorbeeld 7.500 liter. Enig voorbereidend werk is dus wel noodzakelijk om tot een verantwoorde koop te komen.

Vijverfilter Set

U zult de individuele onderdelen van de set even moeten specificeren. Als u al die gegevens bij de hand heeft is daarna een keuze voor een goedkope vijverfilter set niet meer zo moeilijk. Er zijn namelijk diverse merken of fabrikanten die aan uw eisen zullen kunnen voldoen.

Wat is de juiste vijverfilter set ?

De juiste vijverfilterset is die combinatie die afgestemd is op uw vijver. Stel uw heeft een kleine tuinvijver, met goudvissen en wat waterplanten. De inhoud van de vijver is 3.000 liter. Wat is dan voor u de meest geschikte combinatie ?

(In dit voorbeeld heeft u geen waterval of langere beekloop als uitgang naar de vijver).

Specificatie van de vijverpomp

Allereerst kijkt u naar de vijverpomp. Het vijverwater moet eigenlijk minimaal 1 x 2 uur zijn rondgepompt in de vijver. Dit betekent dus dat de vijverpomp een capaciteit moet hebben van minimaal 1.500 liter per uur pompvermogen. In 2 uur is er dan 3.000 liter uit de vijver gehaald en naar het vijverfilter gebracht.

Specificatie van de vijverfilter

Daarna kijkt u naar de capaciteit van het vijverfilter. U heeft een vijver met vissen en waterplanten. De inhoud van de vijver is 3.000 liter.

Doordat u vissen en planten heeft, dient de capaciteit van het vijverfilter 2 x de inhoud van de vijver te hebben. In dit geval dus 2 x 3.000 liter = 6.000 liter.

Specificatie van de uv lamp

Indien de set ook een UV lamp heeft, dient ook hiervan de capaciteit afgestemd te zijn op de vijver. Als stelregel kunt u aanhouden dat u per 1.000 liter circa 2 a 3 watt UV straling nodig heeft. Een vijver van 3.000 liter heeft dus minimaal 6 watt en maximaal 9 watt UV nodig om echt effectief te zijn.

Weetjes

 • Een goede vijverfilter set kan u tot 20% besparen
 • Let ook op de garantievoorwaarden (sommige merken verlenen 3 jaar garantie)
 • De UV lamp dient jaarlijks vervangen te worden
 • Zorg dat de set is afgestemd op uw vijver !
Complete vijverfiltersets zijn makkelijk in gebruik

Een complete vijverfilterset is gemakkelijk als u een wat kleinere vijver heeft. De prijzen kunnen echter nogal verschillen. Bekende merken zijn Oase vijverfilter sets en Velda filtersets. Deze beide merken hebben jarenlange ervaring met filtersystemen en zijn beide marktleiders op het gebied van vijverproducten.

Laatste Berichten