Een vijverfilter met uv lamp kopen

Een vijverfilter met uv lamp kopen

Als u een vijverfilter met uv lamp wilt gaan kopen doet u dat natuurlijk voor een reden. U heeft al mogelijk wat informatie verzameld en wilt u nu overgaan tot aankoop.

Waarom een vijverfilter met uv lamp ?

U slaat direct twee vliegen in 1 klap !

Vijverfilter met uv lampEen goede vijverfilter kopen, eventueel met een ingebouwde uv lamp, betekent dat u een optimaal functionerende vijver wilt gaan houden, waarbij de vissen en vijverplanten zich prima thuis voelen. Een vijverfilter met de juiste capaciteit kan hier een grote bijdrage aan leveren.

Het zorgt ervoor dat afvalstoffen in het vijverwater door de vijverfilter op een goede manier worden afgebroken. Dit zorgt ervoor dat er een biologisch evenwicht ontstaat in de vijver, waarbij het water schoon en helder zal blijven en waarbij u tegelijkertijd een perfecte waterkwaliteit zult creëren.

De UV lamp zorgt er voor dat zweefalgen in de vijver ook direct worden gedood. Zweefalgen zijn er vaak de oorzaak van dat uw vijver troebel of helemaal groen wordt. Met het kopen van een vijverfilter met een uv lamp kunt u tevens de zweefalgen aanpakken.De werking van een vijverfilter

Zoals hiervoor beschreven is een vijverfilter vooral belangrijk voor het creëren van biologisch evenwicht in de vijver. Er zijn vele soorten filtersystemen verkrijgbaar.

Vijverfilters bevatten filtratie systemen als sponzen, poreuze steentjes of andere componenten waar zich bacteriën kunnen huisvesten die afvalstoffen in de vijver zullen afbreken.

Het is belangrijk om de capaciteit van de vijverfilter af te stemmen op de inhoud van de vijver. Een te kleine vijverfilter aanschaffen bij een grote vijver met vissen en vijverplanten zal weinig toevoegen en derhalve ook weinig effectief zijn in de afbraak van afvalstoffen.

Het is belangrijk om daar bij de aanschaf op te letten.

Ook de UV lamp dient te voldoen aan een bepaalde capaciteit. De UV lamp heeft een bepaald wattage. Dit wattage dient dus te voldoen om de gehele vijver te beschermen tegen zweefalg.

Om effectief zweefalgen te lijf te gaan en op deze manier een heldere vijver te krijgen of te houden dient u uit te gaan van het volgende principe / rekenmodel :

U heeft circa 3 a 4 Watt nodig per kubieke liter vijverwater.

Welke UV lamp heeft u nodig ?

We geven een rekenvoorbeeld om de sterkte van de uv lamp te berekenen.

Stel U heeft een vijver die 2 meter lang en 3 meter breed is. De diepte is gemiddeld 80 centimeter.

De inhoud van uw vijver is dan :

2 x 3 x 0,8 = 4,8 m3

De UV lamp die u moet gaan gebruiken voor deze inhoud dient dus minimaal 4,8 x 3 = 14,4 Watt zijn en maximaal 4,8 x 4 = 19,2 Watt.

Hoelang gaat de UV lamp mee ?

Een UV lamp verliest na verloop van tijd sterkte en dit betekent dat de werking dus minder en minder wordt. U zult de UV lamp in principe elk jaar moeten vervangen om een optimale werking te garanderen.

Tip : Vervang de UV lamp elk jaar bij het opstarten van de vijver !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *