Een vijverfilter met uv lamp kopen


Vijverfilter met UV lamp

Als u een vijverfilter met uv lamp wilt gaan kopen doet u dat natuurlijk voor een reden. U heeft al mogelijk wat informatie verzameld en wilt u nu overgaan tot aankoop.

Waarom een vijverfilter met uv lamp kopen ?

U slaat direct twee vliegen in 1 klap !

Vijverfilter met uv lampEen goede vijverfilter kopen, eventueel met een ingebouwde uv lamp, betekent dat u een optimaal functionerende vijver wilt gaan houden, waarbij de vissen en vijverplanten zich prima thuis voelen. Een vijverfilter met de juiste capaciteit kan hier een grote bijdrage aan leveren.

Het zorgt ervoor dat afvalstoffen in het vijverwater door de vijverfilter op een goede manier worden afgebroken. Dit zorgt ervoor dat er een biologisch evenwicht ontstaat in de vijver, waarbij het water schoon en helder zal blijven en waarbij u tegelijkertijd een perfecte waterkwaliteit zult creëren.

De UVC lamp zorgt er voor dat zweefalgen in de vijver ook direct worden gedood. Lees hiervoor : Hoe voorkom je een groene vijver ?  Zweefalgen zijn er vaak de oorzaak van dat uw vijver troebel of helemaal groen wordt. Met het kopen van een vijverfilter met een uv lamp kunt u tevens de zweefalgen bestrijden.
De werking van een vijverfilter met uv lamp

Zoals hiervoor beschreven is een vijverfilter vooral belangrijk voor het creëren van biologisch evenwicht in de vijver. Daarnaast zorgt de uv lamp ervoor dat zweefalgen geen kans krijgen zich ontwikkelen waardoor de vijver helder zal blijven. Er zijn vele soorten filtersystemen verkrijgbaar.

Vijverfilter met uv lamp bestellen

Snel bestellen via BOL.com ? >> Bekijk een actuele aanbod <<

Vijverfilters bevatten filtratie systemen als sponzen, poreuze steentjes of andere componenten waar zich bacteriën kunnen huisvesten die afvalstoffen in de vijver zullen afbreken.

Het is belangrijk om de capaciteit van de vijverfilter met uv lamp af te stemmen op de inhoud van de vijver. Een te kleine vijverfilter aanschaffen bij een grote vijver met vissen en vijverplanten zal weinig toevoegen en derhalve ook weinig effectief zijn in de afbraak van afvalstoffen.

Het is belangrijk om daar bij de aanschaf op te letten.

Ook de UV lamp dient te voldoen aan een bepaalde capaciteit. De UV lamp heeft een bepaald wattage. Dit wattage dient dus te voldoen om de gehele vijver te beschermen tegen zweefalg.

Om effectief zweefalgen te lijf te gaan en op deze manier een heldere vijver te krijgen of te houden dient u uit te gaan van het volgende principe / rekenmodel :

U heeft circa 3 a 4 Watt nodig per kubieke liter vijverwater.

Tip !
Bereken eenvoudig de inhoud van uw vijverOpens in a new tab.

Welke UV lamp heeft u nodig ?

We geven een rekenvoorbeeld om de sterkte van de uv lamp te berekenen.

Stel U heeft een vijver die 2 meter lang en 3 meter breed is. De diepte is gemiddeld 80 centimeter.

De inhoud van uw vijver is dan :

2 x 3 x 0,8 = 4,8 m3

De UV lamp die u moet gaan gebruiken voor deze inhoud dient dus minimaal 4,8 x 3 = 14,4 Watt zijn en maximaal 4,8 x 4 = 19,2 Watt.

Wat is de levensduur van de UV lamp ?

Een UV lamp verliest na verloop van tijd sterkte en dit betekent dat de werking dus minder en minder wordt. Maar wanneer moet u de uv lamp vervangen ? Wij adviseren om de lamp altijd te laten branden, zodat zweefalg doorlopend wordt bestreden.

Voordelen

  • Het grote voordeel van een vijverfilter met uv lamp is dat u naast reinigen van de vijver ook de zweefalgen in het vijverwater geen kans zult geven om tot groei te komen.
  • Bovendien geeft dit soort systemen het grote voordeel dat er ‘losse onderdelen’ bijgekocht hoeven te worden die ook weer de nodige ruimte in beslag nemen.
  • Ook prijstechnisch zal een vijverfilter met uv lamp daarin geïntegreerd, in veel gevallen goedkoper zijn dan als u beiden vijver accessoires los zult aanschaffen.

Kwaliteitsverschillen

Er zijn vele merken en modellen in de vakhandel verkrijgbaar. Let bij aanschaf op de verschillende aspecten van de vijverfilter alsmede de specificatie van de uv lamp. Beide moeten toereikend zijn om hun werk na aanschaf goed te kunnen doen.

Let bovendien op de aangeboden garantieverschillen. De wat duurdere merken zullen over het algemeen wat betere garantievoorwaarden bieden dan goedkopere merken.
Vijverfilter met uv lamp aanbiedingen

Vele aanbieders zullen ook regelmatig aanbiedingen hebben. Zeker aan het einde van het seizoen (vanaf de zomerperiode) kunnen er interessante aanbiedingen online gevonden worden.

Dit heeft met name dat de grotere merken jaarlijks nieuwe producten op de markt brengen en dus huidige voorraden vijverfilters met uv lampen tegen aanbieding verkopen.

Let er echter ook op dat u ook de uv lampen later makkelijk kunt aanschaffen bij vervanging. Bij sommige merken is dat lastiger leert de ervaring.

Laatste Berichten