Wat is nu eigenlijk de beste vijverbescherming tegen reigers ? Veel vijverliefhebbers hebben last van reigers gedurende een bepaalde tijd van het jaar. De reiger is natuurlijk een beschermde vogelsoort, dus om je vijver te bescherming tegen reigers moet je wel weten wat je kunt doen binnen de wet.

Diverse producten beschikbaar als vijverbescherming tegen reigers

In de vakhandel zijn diverse producten om de vijver te beschermen tegen reigers verkrijgbaar. Een reiger verjagen is vaak noodzakelijk om de vijvervissen te beschermen.

Tegenwoordig is er ook online veel verkrijgbaar en zul je snel resultaat boeken om de vijvervissen te beschermen tegen deze viseters.
De Velda Pond Protector

Een veel gebruikt systeem is de Velda Pond Protector. Dit systeem – De Velda Pond Protector – (Link naar Bol.com) is gebaseerd op schrikdraad welke rondom de vijver wordt aangebracht.

Bij grotere vijvers is een uitbreidingsset bij dit systeem te bestellen, waardoor ook grotere vijverbescherming tegen reigers mogelijk is.

Vijverbescherming tegen reigers Velda Pond Protector

De vijver wordt beschermd door ca. 80 meter schrikdraad. De bijgeleverde transformator levert 6000 volt netspanning waardoor reigers wegblijven van de vijverranden.

Let er wel op dat u de schrikdraad van de Velda Pond Protector twee keer langs een vijverrand dient aan te brengen.

Dit kan door middel van de bijgeleverde kunststof staanders. Is uw vijver groter is een uitbreidingsset verkrijgbaar, waarmee u elke gewenste omtrek van de vijver kunt beschermen.

De 6000 volt is overigens ongevaarlijk maar levert precies genoeg puls om reigers af te schrikken. Datzelfde geldt overigens voor andere dieren die u liever niet bij de vijver wilt zien – katten en honden worden eveneens prima afgeschrikt door de Velda Pond Protector.

Velda Laser Guard vijverbescherming tegen reigers

De Velda Laser Guard is een absolute topper als het gaat om het verjagen van reigers bij de vijver. Het is wel redelijk duur in aanschaf, maar werkt ook prima.

Het grote voordeel is dat je er weinig voor hoeft te doen en esthetisch geen draden langs de vijver hoeft te dulden.

Vijverbescherming Velda Laser Guard

Het is dus een ideaal middel om de vijver te beschermen tegen reigers en zorgt er dus voor dat uw vijvervissen met rust gelaten worden.

De Velda Laser Guard (Link naar Bol.com) werkt op netstroom en is gemakkelijk aan te sluiten. Na aansluiting wordt een gebied rond de vijver gedetecteerd via een sensor.

Als er in het detectie gebied bewegingen voorkomen zal de Velda Laser Guard direct reageren door middel van krachtige lichtflitsen.

Daarnaast kan de guard zo ingesteld worden dat er ook geluidsignalen (bijvoorbeeld van blaffende honden of een gifkikker) worden uitgezonden, zodra een reiger zich in het detectiegebied zal bevinden.

Duur of goedkoop ?

Wat wil je nu besteden ? Beide Velda systemen zijn uitgebreid getest en hebben goede referenties gekregen in het verleden.

De Pond Protector is goedkoper in aanschaf, maar wil je echt schrikdraad langs de vijver ?

De Laser Guard is duurder in aanschaf, maar is dus eenvoudig aan te sluiten en geeft geen verstorend beeld rond de vijver.

Wanneer heb je veel last van reigers ?

Reigers zijn eigenlijk continue op zoek naar voedsel. Uw vijver is dan ook een welkome en vaak gemakkelijke prooi om hun honger te stillen.

Als de reigers jongen hebben, zullen ze nog meer vissen nodig hebben om hun jongen te voeden. Dit zien we vaak in het vroeg voorjaar.

De overlast van reigers is dan maximaal. Door een goede vijverbescherming tegen reigers bij de hand te hebben is het mogelijk om de schade te beperken.

Wat eten reigers ?

Reigers kunnen vissen tot wel 30 centimeter groot gemakkelijk pakken en opeten. De grotere vissen worden vaak door de reiger aangepikt en zullen daardoor zichtbare schade op kunnen lopen en blijvend verminkt raken.

Daarnaast zijn reigers gek op kikkers. Die worden eigenlijk nog meer gegeten als vijvervissen.

De kikker staat absoluut nummer 1 op het menu van de reiger en is dan ook gemakkelijk te vangen.
Ervaringen met vijverbescherming tegen reigers

We weten dat veel mensen last hebben van reigers als ze in bezit zijn van een vijver.

Kunt u ons vertellen wat het beste systeem is ?

Laat een reactie achter en vertel ons uw ervaringen ! Andere lezers van dit blog zullen er blij mee zijn.

Ook voor vragen kunt u natuurlijk gebruik maken van de comment sectie van deze pagina van vijverwereld.com. We komen er dan zo spoedig mogelijk op terug om uw vraag te beantwoorden.


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *