kunstreiger kopen vijver

Vijver beschermen tegen reigers

Hoe kun je de vijver beschermen tegen reigers ? Je hebt er natuurlijk niets aan als deze viseter regelmatig langs komt en je hele vijver leeg vist. In dit artikel geeft vijverwereld.com we een aantal oplossingen.

De vijver beschermen tegen reigers

Er zijn wel degelijk mogelijkheden als je je vijver wilt beschermen tegen reigers. Een reiger doden mag niet, dus zult u inventieve manieren moeten vinden om de reiger te verjagen van de vijver. Een reiger bij de vijver betekent in feite dat hij op zoek is naar voedsel, vaak om haar of zijn jongen te voeden.
Wat is een effectieve reigerverschrikker ?

We zullen maar meteen eerlijk zijn : dat zult u eigen ervaring moeten ontdekken. Elk systeem wat we hier behandelen heeft zijn voor- en nadelen. De ene vindt het een perfect systeem en de andere merkt geen effect. Het wordt dus een lastig karwei om de vijver te beschermen tegen reigers !

Hulpmiddelen

Er zijn wel hulpmiddelen beschikbaar die u kunnen helpen om de reiger bij de vijver weg te houden. Maar nogmaals : een garantie is niet te geven. U zult het dus zelf moeten ervaren !

In dit artikel geven we wel een overzicht van mogelijkheden. Hopelijk heeft u er wat aan en deelt u uw ervaringen met ons, zodat ook anderen er wat aan kunnen hebben.

  1. Nepreiger of kunstreiger
  2. Reigerschrik / Pond protector
  3. Laser guard
  4. Spinners
  5. Vijvernetten
  6. Reflecterende ballen

We nemen ze een voor een in dit artikel door. Nogmaals, er zijn nog meer systemen, dus u mag altijd uw systeem in het commentaar hieronder vermelden. Graag zelfs !

1. Nepreigers

Een nepreiger of kunstreiger staat meestal naast de vijver. Hij is gemaakt van kunststof en dient ter afschrikking van reigers.

kunstreiger kopen vijver

He ??? Ja, er zijn mensen die denken dat je nooit twee reigers bij 1 vijver zult zien, en daarom denken zijn dat dit systeem : het plaatsen van een kunstreiger, goed zal werken.

Eerlijk is eerlijk, als dit systeem echt goed werkt dan is het een perfecte, en redelijk goedkope oplossing. Een nepreiger aanschaffen doet u al voor een paar tientjes. (Link naar Bol.com).

Een meer exclusief exemplaar aanschaffen kan natuurlijk ook. U gebruikt de kunst reiger dan meer als kunstwerk in de tuin. (Link naar Bol.com)

2. Reigerschrik

U kunt het ook proberen met elektriciteit of beter, kleine stroomschokjes. De Velda Pond Protector biedt u de mogelijkheid om de vijver elektronisch te beveiligen. (Link Bol.com om deze direct aan te schaffen en in huis te hebben).

Het systeem is bovendien uitbreidbaar, zodat u ook grote vijvers kunt beveiligen.

3. Laser Guard

Velda heeft ook de Laser Guard ontwikkelt. Dit systeem heeft een detectie beschermingssysteem. Door de laser guard op een juiste manier te plaatsen, waarbij u een deel van de vijver beschermt door middel van laser detectie, zal de Laser Guard geluiden produceren en de reiger moeten doen afschrikken.

De meningen over de Laser Guard zijn overigens wisselend. Sommige mensen zien er geen heil in, maar er zijn ook vijverliefhebbers waar dit systeem perfect werkt.

De Velda Laser Guard is ook verkrijgbaar via Bol.com
4. Spinners

Spinners zijn reflecterende bollen of bewegende reflecteren objecten die de reigers zouden moeten verjagen. Mijn ervaringen met spinners zijn niet zo positief, maar misschien heeft u andere ervaringen.

spinners tegen reigers

Ik zou het dan op prijs stellen als u uw ervaringen deelt onder dit artikel, zodat ook anderen uw ervaringen kunnen lezen.

5. Vijvernet tegen reigers

Natuurlijk kunt ook besluiten om een vijvernet te gebruiken tegen reigers. Nadeel is dan wel dat u altijd tegen een vijvernet zit aan te kijken.

Esthetisch is dit natuurlijk niet erg fraai, maar het kan wel degelijk helpen om te voorkomen dat de reiger uw vijvervissen op gaat eten.

U dient dan wel het net hoog te spannen boven de vijver. Het vijvernet op het wateroppervlak laten liggen en op die manier de reigers ‘buiten’ te houden heeft geen enkele zin.

6. Reflecterende Bollen

De reflecterende bollen worden op het wateroppervlak gelegd van de vijver. Ze bewegen dan natuurlijk mee met de wind en zijn op die manier ‘altijd’ in beweging.

reflecterende bollen tegen reigers

Dit zou de reiger moeten afschrikken, maar mijn ervaringen zijn negatief. Hebt u wel positieve ervaringen met dit systeem ? Laat het me weten en laat onder dit artikel een reactie achter !

 

 

 

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *