Reiger Verjagen


reiger verjagen

Een reiger verjagen of afschrikken omdat hij / zij anders uw vijver helemaal leeg zal vissen ? De overlast van reigers is te beperken. Wat zijn oplossingen om de reigers te verjagen in de tuin en bij de vijver ? Feit is dat veel mensen last hebben van de reiger. Tijd dus om u eens verschillende manieren aan te geven hoe u het beste de reiger bij de vijver kunt verjagen.

Reiger verjagen bij vijver

Reigers verjagen bij de vijver ? Ja beter wel ! Als reigers overlast bezorgen is het inderdaad beter om in te grijpen. Als u de reiger zijn gang laat gaan zult u merken dat hij/zij langzaam de hele vijver leeg zal vissen. De hoofdmaaltijd voor de reiger bestaat uit vis. In een vijver zijn de vijvervissen voor de reiger vaak een gemakkelijke prooi om voedsel voor hun jongen te vinden. 

Als u dus in bezit bent van een mooie vijver met talrijke mooie vijvervissen is het dus zaak om de vijvervissen te beschermen tegen reigers. De reiger afschrikken bij de vijver kan op verschillende manieren worden ‘aangevlogen’. Een goede reiger verjager is dan natuurlijk een uitkomst !

Hoe een reiger verjagen ?

Er zijn verschillende manieren hoe een reiger te verjagen.

We geven een opsomming:

  1. Reiger verjagen met waterstraal
  2. Reiger verjagen met ultrasoon geluid
  3. Anti reiger bollen
  4. Nep reiger plaatsen
  5. Vijvernet gebruiken
  6. Schrikdraad plaatsen rondom de vijver
  7. Visdraad of vislijnen over de vijver spannen

Met diverse hulpmiddelen kunt u dus proberen de reiger verjagen. We leggen daarbij de nadruk op proberen. In veel gevallen zal het lastig blijven om reigers te verjagen.

Er zijn dus ook minder fraaie oplossingen. Een vijvernet over de vijver spannen, waardoor de reiger niet bij de vijvervissen kan komen lijkt de meest veilige oplossing. Het spreekt echter voor zich dat een vijvernet over de vijver spannen om de reiger te verjagen niet de meest mooie oplossing is, toch ?

Reiger verjagen met waterstraal

Een veel gebruikte oplossing is om de reiger te verjagen met een waterstraal. Door middel van een sensor die op het apparaat is aangesloten, wordt elke beweging omgezet in het spuiten van een waterstraal.

Dit betekent dus dat ook andere ongewenste gasten als katten te maken krijgen met de waterstraal, zodra ze in het ‘bewegingsgebied’ van de sensor komen.

Op deze manier kunt u dus ook de reiger verjagen met behulp van de sensor en de waterstraal.

Reiger verjagen met ultrasoon geluid

Velda heeft een product in haar assortiment dat reigers kan verjagen met behulp van ultrasoon geluid. Dit product heet de Velda Laser Guard.

Door middel van lichtflitsen en ultrasoon geluid wordt de reiger op afstand gehouden. De reiger verjagen met ultrasoon geluid werkt ook op detectie. Als de reiger zich binnen de bewegingssensor of detectiesensor van de Velda Laser Guard begeeft, worden de lichtflitsen en het ultrasoon geluid geactiveerd.

De Velda Laser GuardOpens in a new tab. is te bestellen via Bol.com

Anti reiger bollen

Anti reiger bollen worden op het vijveroppervlak gelegd en drijven daar rond. Ook kunt u ervoor kiezen om de anti reiger bollen bij de vijver op te hangen.

Door de wind blijven de anti reiger bollen in beweging, hetgeen de reiger moet verjagen.

Spiegelbollen tegen reigers zijn overigens leverbaar in verschillende groottes. De fabrikant van de spiegelbollen tegen reigers is Velda.

Nep reiger plaatsen

Een nep reiger naast of in de buurt van de vijver plaatsen kan er wel degelijk voor zorgen dat de ‘echte’ reiger verjaagd kan worden. Een reiger is immers gewend om alleen te jagen.

Zelden zult u twee reigers tegelijkertijd bij uw vijver aantreffen. 

Door een nep reiger te plaatsen kunt u de indruk wekken dat de vijver ‘reeds bezet’ is door een andere, nep reiger.

Vijvernet tegen reigers

Een veel gebruikte methode om de reiger te verjagen bij de vijver is het spannen van een vijvernet.

Door een vijvernet over de vijver te spannen (waarbij er wel circa 40 centimeter onder het net moet zitten), zorgt u ervoor dat de reiger niet meer zo makkelijk vijvervissen uit de vijver kan vissen.

Hij/zij zal niet snel op het vijvernet gaan ‘staan’ om daarna alsnog de vijvervissen te pakken te krijgen.

Natuurlijk is een vijvernet eigenlijk anders voor bedoeld. Met een vijvernet over de vijver zorgt u er ook voor dat er minder snel bladeren in de vijver terecht zullen komen. 

Op zoek naar een vijvernet ? Bekijk het aanbod op Bol.comOpens in a new tab.

Schrikdraad plaatsen rondom de vijver

Schrikdraad klinkt als iets dat voor paarden of koeien gebruikt wordt. Maar u kunt ook schrikdraad inzetten en op die manier de reiger verjagen. 

Velda heeft daarvoor de Pond ProtectorOpens in a new tab. reiger verjager. 

Wat is nu de beste vijverbescherming?

Terecht dat u zich de vraag stelt: wat is nu de beste vijver bescherming tegen?

Er zijn dus nogal wat manieren om de vijver te beschermen tegen reigers. Het is eigenlijk lastig aan te geven wat nu de beste vijver bescherming is. Vaak is het een kwestie van uitproberen wat het beste werkt tegen reigers.

Onze voorkeur ligt duidelijk bij het vijvernet. U moet er dan natuurlijk wel op letten dat deze goed over de vijver is gespannen, waarbij er voldoende ruimte blijft tussen het vijvernet en het wateroppervlak in de vijver.

Samenvatting reiger verjagen

Het is dus niet bepaald gemakkelijk om de juiste methode te vinden om de reiger bij de vijver te verjagen. Er zijn goede en minder goede manieren. 

Voordeel is dat er veel te vinden is om u daarbij te helpen. Wij vonden het verstandig om er een artikel aan te besteden omdat veel mensen last hebben van de reiger.

Hopelijk heeft dit artikel u geholpen bij de juiste oplossing !

Laatste Berichten