Polyester vijver op maat laten maken

Een polyester vijver op maat laten maken ?

Overweegt u om een polyester vijver op maat te laten maken ? In dit artikel proberen we u wegwijs te maken in de mogelijkheden en geven een uiteenzetting over dit fenomeen.

polyester vijver op maat

Waarom een polyester vijver op maat laten maken ?

Er is een goede reden om u af te vragen waarom u een polyester vijver op maat wilt laten maken. Er zijn voordelen en nadelen. We geven een simpele opsomming :

Voordelen :

– Tijdsbesparing
– Waterdicht
– Simpele vijvers qua ontwerp relatief snel leverbaar

De aanleg van een polyester vijver op maat kan relatief snel gaan. Afhankelijk van de benodigde productietijd kunt u snel over een prima vijver beschikken.

Polyester is oersterk en bijzonder goed waterdicht te maken. Zeker als je het vergelijkt met vijverfolie is polyester een zeer duurzaam alternatief. Veel boten worden ook van polyester gemaakt. Die moeten natuurlijk ook waterdicht zijn.

Als u een vrij simpel ontwerp in gedachten heeft, is een polyester vijver op maat makkelijk te vervaardigen. Er bestaan speciale vijver bouwbedrijven die polyester vijvers op maat aanbieden of waar u mee kunt denken voor wat betreft het ontwerp.
Nadelen :

– Relatief duur
– Ingewikkelde ontwerpen niet of nauwelijks mogelijk

De prijs voor een polyester vijver op maat laten maken is relatief duur. Ze worden speciaal voor u op maat gemaakt, hetgeen betekent dat er de nodige engineering kosten mee gemoeid zijn, die u natuurlijk ook moet betalen.

Als een vijver wilt met afwijkende vormen of veel hoeken en/of dieptes zijn de mogelijkheden misschien beperkt. Het is dus maar de vraag of u uw polyester vijver helemaal op maat kunt laten maken. Het design is dus beperkt. Overigens is er tegenwoordig steeds meer mogelijk, echter dit brengt dan ook weer extra kosten met zich mee.

Wat kost een polyester vijver eigenlijk ?

Als u zich afvraagt wat de kosten van een polyester vijver zijn, is dat heel moeilijk in te schatten. Het is dus in hoge mate afhankelijk van de gewenste grootte en van het design.

Nogmaals, er is veel mogelijk, maar de kosten stijgen naarmate u specifieke eisen of wensen heeft. De vraag : wat kost een polyester vijver is dus lastig te beantwoorden.

Toch een polyester vijver aanleggen ?

Als u toch een voorgevormde polyester vijver wilt aanleggen zult u dus snel over een prachtige vijver kunnen beschikken. Ga daarvoor wel naar gespecialiseerde bedrijven.

Vijvercentrum De Scheper in Oirschot heeft veel ervaring met dit soort vijvers. We worden gemaakt als koivijver of zwemvijver. Op hun website vindt u prachtige voorbeelden.

Goedkopere voorgevormde vijvers

Er worden steeds meer ‘standaard’ vijvers geproduceerd. Deze worden dus seriematig geproduceerd, hetgeen dus een verlaging van de productiekosten betekent. Vaak is het ontwerp in de vorm van een rechthoek of ‘niervormig’.

Een goedkopere vijver vindt u soms in tuincentra of vijver speciaalzaken. Ze zijn vaak minder groot en dus makkelijk te vervoeren en te plaatsen.

Een bekende fabrikant is Ubbink. Dit bedrijf is al jaren actief op vijvergebied. Klik op de link om een overzicht van deze fabrikant te krijgen op Bol.com
Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *