Mini Vijver


mini vijver met waterval

Vandaag gaan we het hebben over een specifieke vijver die zeer populair geworden is de laatste jaren : de mini vijver ! Een minivijver is een kleine vijver die u op een balkon of een dakterras kunt plaatsen.

Maar wat kunt u allemaal verwachten of waar moet je rekening mee houden als je een mini vijver gaat kopen ?

Vijverwereld.com wil u graag behulpzaam zijn dus vandaag gaan we het uitgebreid hebben over dit soort vijvers.

Leestip : Vijvervissen voor kleine vijver

Een mini vijver kopen?

Als u er al wat langer over nadenkt om een minivijver te kopen is het misschien nu de tijd om eens rond te kijken en wat meer informatie over dit product te verzamelen.

Een minivijver kopen kan erg mooi zijn en geeft rust en leven tegelijkertijd. Als u een kleine tuin heeft, een dakterras of balkon is dit soort vijver kopen een prima idee om wat meer leven om u heen te krijgen.

mini vijver dakterras balkon

Kant en klaar

Een kant en klare mini vijver aanschaffen betekent dat u snel klaar bent. De keuze is groot als het gaat om dit soort vijvers zeker als u besluit om er een aan te schaffen in het voorjaar of in de zomer.

Het aanbod kant en klare minivijvers is in het najaar en zomer fors kleiner. Normaal gesproken kost de goedkoopste versie circa 150 euro.

Vijver op dakterras of op balkon

Dit soort vijvers zijn een prima alternatief als u een dakterras of balkon heeft in plaats van een tuin.

Een vijver op het dakterras of balkon zorgt direct voor meer sfeer en leven. Het grote voordeel is dat de vijver zelf ook klein zijn en dus vrij gemakkelijk te plaatsen zijn als u toch al minder ruimte heeft.

Waterval

Een mini vijver is zelfs verkrijgbaar met een waterval. De waterval zal kunnen zorgen voor nog wat meer leven.

Het onderstaande modelOpens in a new tab. is online te bestellen bij Amazon. 

Vaak wordt de minivijver met waterval geleverd met een externe pomp. Deze pomp zorgt ervoor dat het water omhoog gepompt naar een wat hoger gelegen uitlaat. De waterval produceert dan geluid, waardoor u water hoort ‘kletteren’.

mini vijver met waterval

Mini vijver in de tuin

Natuurlijk kunt u de mini vijver ook in de tuin plaatsen. Als u wat kleinere tuin heeft is een minivijver een prima idee !

U kunt dan besluiten om deze naast het terras in de tuin te plaatsen. De minivijver zal direct voor meer leven in de tuin gaan zorgen.

Welke planten ?

Welke planten gaat u houden in een mini vijver? Goed is te weten dat u online prima waterplanten kunt kopen.

Vaak zijn deze planten voor de minivijver al zorgvuldig geselecteerd (en dus aangepast op uw keuze van dit soort vijvers). Let er op dat u ook enkele zuurstofplanten in de vijver plaatst, zeker als u vijvervissen  wilt gaan houden. 

Belangrijk is om de planten in het voorjaar of in de zomer aan te schaffen. Na het kopen van de waterplanten, kunt u deze direct in de minivijver plaatsen.

In het voorjaar en in de zomer kunt u besluiten om complete waterplanten pakketOpens in a new tab. te kopen !

Waterlelies

Waterlelies zijn zeer populair. Een minivijver met waterlelies betekent dat u in de zomer kunt genieten van prachtige bloemen op uw dakterras of balkon !

Er zijn speciale kleine soorten waterlelies verkrijgbaar die perfect zouden passen. Daarbij kunt u kiezen uit diverse kleuren.

Leestip : Waterlelies planten

mini vijver waterlelie

Vragen

  • Hoeveel vissen in mini vijver?

Een terechte vraag : hoeveel vissen kun je nu eigenlijk houden in een minivijver? Het antwoord is eenvoudig:

Zorg ervoor dat u niet teveel vissen in de mini vijver gaat houden. Het is sterk afhankelijk van de inhoud van de mini vijver ! Als u bijvoorbeeld een mini vijver heeft gekocht met een inhoud van 150 liter, kunt u volstaan met 5-10 kleine goudvissen. De vissen zijn niet groter als 5 centimeter !

Meer vissen houden in dit soort vijvers is eigenlijk niet mogelijk. Zorg ervoor dat de vissen de ruimte krijgen en houden !

  • Een fonteintje in de minivijver?

Een mini vijver met een fontein is natuurlijk ook iets wat veel mensen erg aanspreekt. U zorgt ervoor dat er altijd leven in de mini vijver ontstaat als u besluit om een fonteintje te plaatsen.

Het fonteintje is los verkrijgbaar en kan overigens ook direct het water reinigen. Er zijn fonteintjes te koop met ingebouwde vijverfilter.

  • Met of zonder pomp?

Heeft u nu perse een pomp nodig voor een mini vijver? Het antwoord is nee ! Tenminste …. Als de mini vijver niet te groot is en als u geen waterval gaat plaatsen.

De pomp in de minivijver dient dus vaak alleen bedoeld om het vijverwater naar boven te leiden.

Als u een mini vijver besluit aan te schaffen met waterplanten en vissen is het raadzaam om een fonteinpomp te plaatsen die het vijverwater ook direct zal reinigen.

 

Laatste Berichten