Minivijver Kopen ? Lees hier de beste Tips !


mini vijver kopen

U hebt gezocht op : mini vijver kopen.

Dit artikel gaat over de minivijver. Dit soort vijver wordt steeds populairder in Nederland en Belgie de laatste tijd en dat heeft natuurlijk zijn redenen.

Vandaar dat we het tijd vinden om wat meer te vertellen over mini vijvers in het algemeen. 

Naast het feit dat ze relatief weinig ruimte in beslag nemen, makkelijk te plaatsen zijn en ook nog eens zorgen voor leven op het balkon of op het terras, zijn dit soort kleine vijvers in vele soorten en varianten tegenwoordig te koop. 

Minivijver kopen?

Een mini vijver kopen doe je niet zomaar even. Je hebt er vaak al een tijdje over nagedacht en dan neemt u het besluit om er een aan te schaffen.

Wellicht bent u nog steeds op zoek naar meer informatie over dit soort kleine vijvers en wilt u er simpelweg meer over weten.

Vijverwereld.com wil u graag alles vertellen om minivijvers.

Een minivijver kopen doe je dus meestal niet zomaar even, maar je leest je in, verzameld meer informatie of u gaat een keer kijken in een tuin- of vijvercentrum bij u in de buurt.

mini vijver dakterras balkon

Kant en klare mini vijver

Een kant en klare mini vijver aanschaffen betekent natuurlijk dat u snel klaar bent.

De keuze is groot als het gaat om dit soort vijvers. Met name in het voorjaar kunt u bij tuincentra of een vijver centrum gaan kijken wat er zoal te koop is.

Het aanbod van kant en klare minivijvers is in het najaar en zomer vaak veel kleiner. Dit heeft natuurlijk veel te maken met het seizoen. In de zomer zitten we vaak buiten en dan is zo’n kant en klare mini vijver snel geplaatst en dus aanwezig op het terras of balkon. U kunt er dan ook snel van genieten.

Kant en klare mini vijvers zijn al te koop vanaf circa 150 euro. De meeste modellen zijn dan al compleet uitgerust met 

Zelf maken kan natuurlijk ook !

Zelf een minivijver maken kan natuurlijk ook. Het klinkt misschien raar, maar moeilijk is het niet.

Als u wat handig bent kunt u gemakkelijk zelf aan de slag gaan en binnen de kortste keren een vijver op het terras of balkon hebben staan.

Een minivijver maken kan bijvoorbeeld al met een regenton of speciekuipOpens in a new tab.. (Link naar Bol.com – bekijk alle soorten en maten)

Een speciekuip om een mini vijver te maken haalt u bijvoorbeeld bij een bouwmarkt. De gemiddelde prijs van een speciekuip bedraagt 20 euro. Er zijn veel verschillende maten en afmetingen beschikbaar.

Nadat u de speciekuip in huis heeft, kunt u deze gaan ‘aankleden’ met vijverplantenOpens in a new tab.. (Link naar Bol.com)

 

Waterval

Een mini vijver met waterval wordt al wat forser in omvang. De waterval zal zorgen voor nog meer leven op het terras of balkon. 

Het onderstaande modelOpens in a new tab. is online te bestellen bij Amazon. 

Deze nog steeds minivijver wordt geleverd met LED verlichting en een pomp set. De vijver kent een rotan bekleding wat mooi afsteekt ten opzichte van de zwarte vijverrand.

Deze pomp zorgt ervoor dat het water omhoog gepompt naar een wat hoger gelegen uitlaat.

Deze mini vijver met waterval kunt u binnen enkele dagen in huis hebben, waarna u er volop van kunt genieten. 

mini vijver kopen

Schaal

Een mini vijver schaal betekent dat u alleen een schaal (of grote pot) heeft als vijver. In de schaal plaatst u daarna vijverplanten en kunt u, als de schaal wat dieper is eventueel wat kleinere vijvervissen houden.

Toch is een minivijver schaal eigenlijk niet geschikt voor het houden van vissen. U kunt er het beste alleen wat vijverplanten in houden. 

Een mini vijver schaal of pot natuurlijk ook eenvoudig te onderhouden. Van tijd tot tijd wel wat water verversen, omdat de vijver schaal zelf in principe weinig inhoud heeft. Het water wat in de schaal aanwezig is zal vrij snel warm worden bij heet weer.

De mini vijver schaal dient u dan natuurlijk wel regelmatig te voorzien van nieuw, schoon leidingwater. 

Welke planten ?

Welke planten gaat u houden in een mini vijver? Goed is te weten dat u online prima waterplanten kunt kopen.

Vaak zijn deze planten voor de minivijver al zorgvuldig geselecteerd (en dus aangepast op uw keuze van dit soort vijvers). Let er op dat u ook enkele zuurstofplanten in de vijver plaatst, zeker als u vijvervissen  wilt gaan houden. 

Belangrijk is om de planten in het voorjaar of in de zomer aan te schaffen. Na het kopen van de waterplanten, kunt u deze direct in de minivijver plaatsen.

In het voorjaar en in de zomer kunt u besluiten om complete waterplanten pakketOpens in a new tab. te kopen !

Waterlelies

Waterlelies zijn zeer populair. Een minivijver met waterlelies betekent dat u in de zomer kunt genieten van prachtige bloemen op uw dakterras of balkon !

Er zijn speciale kleine soorten waterlelies verkrijgbaar die perfect zouden passen. Daarbij kunt u kiezen uit diverse kleuren.

Leestip : Waterlelies planten

mini vijver waterlelie

Vragen

  • Hoeveel vissen in mini vijver?

Een terechte vraag : hoeveel vissen kun je nu eigenlijk houden in een minivijver? Het antwoord is eenvoudig:

Zorg ervoor dat u niet teveel vissen in de mini vijver gaat houden. Het is sterk afhankelijk van de inhoud van de mini vijver ! Als u bijvoorbeeld een mini vijver heeft gekocht met een inhoud van 150 liter, kunt u volstaan met 5-10 kleine goudvissen. De vissen zijn niet groter als 5 centimeter !

Meer vissen houden in dit soort vijvers is eigenlijk niet mogelijk. Zorg ervoor dat de vissen de ruimte krijgen en houden !

  • Een fonteintje in de minivijver?

Een mini vijver met een fontein is natuurlijk ook iets wat veel mensen erg aanspreekt. U zorgt ervoor dat er altijd leven in de mini vijver ontstaat als u besluit om een fonteintje te plaatsen.

Het fonteintje is los verkrijgbaar en kan overigens ook direct het water reinigen. Er zijn fonteintjes te koop met ingebouwde vijverfilter.

  • Met of zonder pomp?

Heeft u nu perse een pomp nodig voor een mini vijver? Het antwoord is nee ! Tenminste …. Als de mini vijver niet te groot is en als u geen waterval gaat plaatsen.

De pomp in de minivijver dient dus vaak alleen bedoeld om het vijverwater naar boven te leiden.

Als u een mini vijver besluit aan te schaffen met waterplanten en vissen is het raadzaam om een fonteinpomp te plaatsen die het vijverwater ook direct zal reinigen.

 

Mini vijver kopen - Samenvatting

Wij hopen dat u wat meer informatie heeft gekregen over een mini vijver kopen.

Vijverwereld.com doet er alles aan om haar lezers zo goed mogelijk te informeren en dus hebben we dat in dit geval ook geprobeerd. 

Mocht u desondanks vragen hebben, kunt u natuurlijk altijd met ons contact opnemen. Wij zullen dan zo spoedig mogelijk reageren.

Laatste Berichten