Goudwinde Kopen ?


Veel vijverliefhebbers hebben de goudwinde in hun vijver. Maar waar moet je op letten als je goudwindes wilt gaan kopen ? Waar kunt u de goudwinde kopen ? Wat eten ze ? Hoe groot worden ze ? In dit artikel op vijverwereld.com gaan we uitgebreid in op het onderwerp goudwindes kopen.

Een enkele Goudwinde kopen ? Nee dus !

De goudwinde kan niet alleen gehouden worden. Het is een echte scholenvis. Als u besluit om goudwindes te gaan kopen, dient u er eigenlijk meerdere te kopen (het liefst minstens vijf of zelfs meer)

Kenmerken van een goudwinde

Over het algemeen kunnen we het volgende over de goudwinde zeggen:

  • Uiterlijk : Oranje kleur
  • Lengte : tot 50 centimeter lang
  • Vijver : minimaal 80 centimeter diepte
  • Aantal : Minimaal 5 stuks
  • Voeding : Hoogwaardig voer met veel mineralen en vitaminen
  • Andere vissen : geschikt

Goudwindes hebben de eigenschap dat ze ‘springen’ – dus veelvuldig boven het wateroppervlak springen. Houdt er dus ook rekening mee dat goudwindes letterlijk uit de vijver kunnen springen.

Bij het springen van goudwindes proberen ze insecten die zich boven het wateroppervlak bevinden te vangen en als voedsel tot zich te nemen.

Zoals vele andere vijvervissen hebben goudwindes aan zeer zuurstofrijk water. In een schone en heldere vijver, zult u de goudwinde vaak terugvinden tussen de moerasplanten. Dat is vaak de plek in de vijver met het hoogste zuurstofgehalte.

Dit is voor deze vissoort speciaal van belang. Een gezonde vijver met veel en goed groeiende zuurstofplanten is dus een ideale omgeving voor de goudwinde.

Waar kan ik goudwindes kopen?

U kunt goudwindes kopen in een tuincentrum of in een vijverspeciaalzaak. Daarnaast kunt u tegenwoordig ook goudwindes onlineOpens in a new tab. aanschaffen.

Er wordt natuurlijk steeds meer online gewinkeld. Toch heeft een bezoek aan een vijverspeciaalzaakOpens in a new tab. of tuincentrum ook zijn voordelen. U ziet de goudwindes die u wilt kopen dan ‘live’ en kunt ze daardoor ook goed beoordelen.

U kunt goudwindes in diverse maten kopen. Zo kunt u goudwindes van 5 cm kopen, maar ook goudwindes die al wat groter zijn, bijvoorbeeld 20 centimeter of zelfs 35 centimeter.

Een grote goudwinde kopen doet u meestal in de vijverspeciaalzaak. Dit soort zaken zijn er tegenwoordig steeds meer.

Ook tuincentra bieden tegenwoordig allerlei soorten vijvervissen aan, waaronder dus ook vaak goudwindes.

goudwinde kopen

Wat kost een goudwinde?

De prijs van een goudwinde kan nogal verschillen. Het loont dus de moeite om even te kijken waar u het goedkoopste goudwindes kunt gaan kopen.

Over het algemeen kan gesteld worden dat de aanschaf van een goudwinde van 5-10 centimeter circa 1 tot 2 euro per stuk gaat kosten. Vaak krijgt u dan wat korting als u meerdere goudwindes gaat kopen.

Grotere goudwindes zijn wat duurder in aanschaf. Voor een goudwinde van 20 cm betaalt u dan gemiddeld een 15 tot 20 euro per stuk.

Nog grotere goudwindes zijn ook vaak weer duurder.

Het is zeker de moeite waarde om te onderhandelen over de prijs van goudwindes. Zeker als wat grotere goudwindes in de vijver wilt gaan houden, is het vaak mogelijk om over prijs te onderhandelen.

Hoe oud kan een goudwinde worden?

Goudwindes kunnen behoorlijk oud worden. Sommige bronnen (Velda) geven aan dat goudwindes wel 50-100 jaar oud kunnen worden.

Dat is natuurlijk wel erg oud. Over het algemeen kunnen we stellen dat goudwindes in gevangenschap (in de vijver) gemiddeld zo’n 15-20 jaar oud kunnen worden.

Hoeveel windes in vijver?

Het is van belang om meerdere goudwindes in de vijver te houden als u besluit om deze vissoort in de vijver te gaan houden.

De goudwinde is een echte scholenvis, hetgeen betekent dat ze met meerdere tegelijk in de vijver geplaatst moeten worden.

Voeding Goudwinde

Goudwindes zijn gek op levend voer. Insecten die net boven het wateroppervlak bewegen kunnen een gemakkelijk prooi zijn voor de goudwinde. Met gemak springt de goudwinde boven het vijverwater oppervlak op zoek naar voedsel.

Op de website van Velda over goudwindesOpens in a new tab. vindt u ook het beste visvoer voor goudwindes.

Samenvatting

Kortom : Goudwindes kopen en in uw vijver houden is een echte aanrader. Wel dient u te zorgen voor een goede verzorging.

Dat doet u dus door zeer goede, hoogwaardige voeding te verstrekken aan uw goudwindes en er tevens voor te zorgen dat het vijverwater veel zuurstof bevat.

Laatste Berichten