GH Plus voor de Vijver


gh plus

GH plus of GH extra voor de vijver wordt veelvuldig gebruikt als de gemeten GH waarde van het vijverwater te laag is. GHplus of GH extra wordt dus gebruikt om de GH waarde te verhogen. Een te lage GH waarde betekent dat het vijverwater te zacht is. Als vijverwater te lang een te lage GH waarde heeft kan het vijverwater verzuren. Waarom is dit noodzakelijk en wat doet GH plus eigenlijk ?

In dit artikel vertellen we u alles over GH Plus voor de vijver en waarom het goed is dit te gebruiken.

gh plus

Wat doet GH Plus ?

GH Extra of GH Plus zal de GH waarde van uw vijver verhogen. De GH waarde staat voor de hardheid van uw vijverwater. Door GH extra toe te voegen aan het vijverwater, wordt het vijverwater harder gemaakt. 

Wat is een goede GH waarde voor de vijver ?

Een optimale GH waarde voor een vijver ligt tussen 7 en 14 graden. Door altijd een goede GH waarde in uw vijver te houden is het noodzakelijk om de GH waarde van tijd tot tijd te verhogen. Door neerslag wordt de GH waarde van het vijverwater automatisch omlaag gebracht, waardoor de hardheid dus afneemt.

Lees ook : Vijverwater testen

Hoe kun je de GH waarde in de vijver verhogen ?

De GH waarde van de vijver verhogen doet u dus door het toevoegen van GH Plus. GH extra is een poeder dat geheel in het vijverwater opgelost wordt en waardoor de waterhardheid dus toeneemt. Een goede waterhardheid of GH waarde is belangrijk voor vijverplanten. Met name zuurstofplanten hebben een goede GH waarde nodig.

GH Plus voor de vijver kopen

GH plus kopen kunt u eenvoudig online doen. Lees wel bij de aanschaf van GH Plus of GH extra goed de gebruiksaanwijzing en gebruik de juiste hoeveelheid voor uw vijver. Vaak zal de hoeveelheid GH Extra afhangen van de inhoud van uw vijver (aantal liters vijverwater). Groeien uw zuurstofplanten niet of groeien de vijverplanten niet voldoende ? De oorzaak is vaak een te lage GH waarde.

Bekende fabrikanten van GH plus of GH Extra zijn:

  • Velda
  • Colombo
  • Aquapulse

Velda GH Plus

Velda is een bekende fabrikant als het gaat om vijverbenodigdheden. Velda GH PlusOpens in a new tab. is verkrijgbaar in verschillende verpakkingen. Hierdoor kunt u de hoeveelheid GH Plus die u nodig heeft voor uw vijver eenvoudig bepalen.

Colombo GH Plus

Colombo is een sterk opkomende merknaam voor vijverproducten. Ook Colombo GH plusOpens in a new tab. is online verkrijgbaar in diverse verpakkingen (hoeveelheden). Colombo is over het algemeen wat goedkoper dan Velda producten en werken zeker net zo goed.

Aquapulse GH+

Aquapulse GH+Opens in a new tab. is relatief nieuw maar onze ervaringen zijn erg goed te noemen. Ook Aquapulse levert GH+ in diverse hoeveelheden en is gemakkelijk online te bestellen.

Meten van de GH waarde van uw vijver

De GH waarde van het vijverwater kan eenvoudig worden gemeten door middel van bijvoorbeeld teststripsOpens in a new tab.. (Link naar Bol.com)

Een andere, meer modernere en accuratere manier doet u door gebruik te maken van de Velda Aquatester ProOpens in a new tab.. Dit is een elektronische manier om bijvoorbeeld de GH regelmatig te meten. (Link naar Bol.com)

Ook Colombo heeft een eenvoudige testsetOpens in a new tab. die u online kunt aanschaffen.

GH waarde koivijvers

De GH waarde in koivijvers is van minder belang. Koivijvers hebben immers geen vijverplanten. Een te lage GH waarde in een koivijver is dus niet zo erg. Toch is het wel van belang om de GH waarde minimaal 8 graden DH te houden.

Een optimale GH waarde zorgt immers voor biologisch evenwicht in de vijver en dat betekent dat bijvoorbeeld de kans op algen in de vijver kleiner is.

Tips bij het gebruik van GH Extra voor de vijver :

  • Zorg ervoor dat u de inhoud van uw vijver zo nauwkeurig mogelijk heeft bepaald
  • Ook de PH waarde van het vijverwater dient bij gebruik van GH Plus of GH extra op orde te zijn.
  • Bij veel regenval zakt de GH waarde in uw vijver. Meet daarna dus vaker de GH waarde.

Laatste Berichten