GH Plus voor de Vijver


GH plus voor de vijver wordt veelvuldig gebruikt als de gemeten GH waarde van het vijverwater te laag is. GHplus of GH extra wordt dus gebruikt om de GH waarde te verhogen. Een te lage GH waarde betekent dat het vijverwater te zacht is. Als vijverwater te lang een te lage GH waarde heeft kan het vijverwater verzuren. Waarom is dit noodzakelijk en wat doet GH plus eigenlijk ?

In dit artikel vertellen we u alles over GH Plus voor de vijver en waarom het goed is dit te gebruiken.

gh plus

GH Plus voor de vijver kopen

GH plus kopen kunt u eenvoudig online doen. Lees wel bij de aanschaf van GH Plus of GH extra goed de gebruiksaanwijzing en gebruik de juiste hoeveelheid voor uw vijver. Vaak zal de hoeveelheid GH plus of GH Extra afhangen van de inhoud van uw vijver (aantal liters vijverwater). Groeien uw zuurstofplanten niet of groeien de vijverplanten niet voldoende ? De oorzaak is vaak een te lage GH waarde.

Bekende fabrikanten van GH plus of GH Extra zijn:

  • Velda
  • Colombo
  • Aquapulse

Velda GH Plus

Velda is een bekende fabrikant als het gaat om vijverbenodigdheden. Velda GH PlusOpens in a new tab. is verkrijgbaar in verschillende verpakkingen. Hierdoor kunt u de hoeveelheid GH Plus die u nodig heeft voor uw vijver eenvoudig bepalen.

Colombo GH Plus

Colombo is een sterk opkomende merknaam voor vijverproducten. Ook Colombo GH plusOpens in a new tab. is online verkrijgbaar in diverse verpakkingen (hoeveelheden). Colombo is over het algemeen wat goedkoper dan Velda producten en werken zeker net zo goed.

Aquapulse GH+

Aquapulse GH+Opens in a new tab. is relatief nieuw maar onze ervaringen zijn erg goed te noemen. Ook Aquapulse levert GH+ in diverse hoeveelheden en is gemakkelijk online te bestellen.

Wat doet GH Plus of GH extra ?

GH Plus of GH extra voegt calcium en magnesium toe aan het vijverwater. De samenstelling van GHplus zorgt ervoor dat het vijverwater een hogere GH waarde zal krijgen. GH Plus of GH extra verhogen dus direct de GH waarde van het vijverwater.

Waar staat GH voor?

De GH waarde van het vijverwater is een belangrijke waterwaarde. GH staat voor “gesamtharte” wat Duits is voor totale hardheid. Als u dus GH Plus of GH extra gaat gebruiken voor uw vijver, betekent dit dat de gemeten waarde te laag bevonden is.

Wat is GH waarde?

De GH waarde wordt bepaald door de hoeveelheid calcium en magnesium in het vijverwater. Een goede GH waarde is belangrijk voor de zuurstofvoorziening in uw vijver. Als uw GH waarde juist is zullen met name zuurstofplanten goed groeien en zorgen voor zuurstof afgifte aan het vijverwater.

Meten van de GH waarde van uw vijver

De GH waarde van het vijverwater kan eenvoudig worden gemeten door middel van bijvoorbeeld teststripsOpens in a new tab.. (Link naar Bol.com)

Een andere, meer modernere en accuratere manier doet u door gebruik te maken van de Velda Aquatester ProOpens in a new tab.. Dit is een elektronische manier om bijvoorbeeld de GH regelmatig te meten. (Link naar Bol.com)

Ook Colombo heeft een eenvoudige testsetOpens in a new tab. die u online kunt aanschaffen.

Wat is de ideale GH waarde voor de vijver ?

Een goede GH waarde voor de vijver ligt tussen de 8 en 12 graden (DH). DH staat voor Duitse hardheid. Het is de eenheid waarmee de GH waarde kan worden afgeleid.

Bij deze waarden (8 tot 12 graden DH), zult u weinig problemen ondervinden met de groei van vijverplanten (waaronder dus zuurstofplanten).

GH waarde koivijvers

De GH waarde in koivijvers is van minder belang. Koivijvers hebben immers geen vijverplanten. Een te lage GH waarde in een koivijver is dus niet zo erg. Toch is het wel van belang om de GH waarde minimaal 8 graden DH te houden.

Een optimale GH waarde zorgt immers voor biologisch evenwicht in de vijver en dat betekent dat bijvoorbeeld de kans op algen in de vijver kleiner is.

Tips bij het gebruik van GH Plus of GH Extra voor de vijver :

  • Zorg ervoor dat u de inhoud van uw vijver zo nauwkeurig mogelijk heeft bepaald
  • Ook de PH waarde van het vijverwater dient bij gebruik van GH Plus of GH extra op orde te zijn.
  • Bij veel regenval zakt de GH waarde in uw vijver. Meet daarna dus vaker de GH waarde.

Laatste Berichten

link to Mini Vijver

Mini Vijver

Vandaag gaan we het hebben over een specifieke vijver die zeer populair geworden is de laatste jaren : de mini vijver ! Een minivijver is een kleine vijver die u op een balkon of een dakterras kunt...