Filterpomp Vijver – Overzicht van Vijverpompen


filterpomp vijver feat

Reeds eerder hebben we aandacht besteed aan de filterpompen voor de vijver. Overigens wordt het woord vijverpomp meer gebruikt als filterpomp, maar dat terzijde. Maar wat is nu de beste filterpomp vijver ? Je hebt nogal wat keuze.

In dit artikel beschrijven we er een aantal die veel online aangeboden worden. Bekijk hier ons aanbod van filterpompen(Link naar Bol.com)

Voordat je dus bij Gamma, Hornbach of Intratuin binnen stapt, geeft Vijverwereld.com je in dit artikel misschien wat tips en informatie.
Waarom heb je een filterpomp voor de vijver nodig ?

Misschien een rare vraag maar een filterpomp of vijverpompOpens in a new tab. heb je nodig om het vijverwater te leiden naar de vijverfilter. In de vijverfilter vindt de biologische reiniging van het vijverwater plaats.

Een goede filterpomp vijver dient afgestemd te zijn op de inhoud en bezetting van de vijver. Heeft u vijver met veel kans op vervuiling – denk aan visbestand, planten en bladafval van bomen, is een goede en betrouwbare filterpomp essentieel.

filterpomp vijver

Voor een kleine vijver heeft u dus een kleiner type filterpomp of vijverpomp nodig. U zou misschien wel kunnen volstaan met een onderwaterfilter.

Veel vijverpompen of filterpompen worden gebruikt met een zogenaamde drukfilter. Voor kleine en middelgrote vijvers kunt u online een filterpomp aanschaffen met een bijbehorende drukfilter. Een complete set aanschaffen kan dus voordelig zijn.

Lees ook : Welke vijverpomp kiezen

Merken filterpomp vijver ?

Er zijn diverse goede fabrikanten actief die goede en betrouwbare filterpompen voor de vijver leveren. We geven een kleine opsomming :

  • Oase
  • Hozelock
  • Pontec
  • Aquaforte
  • Velda
  • Messner

Zie ook : Vijverfiltersystemen Oase

Alle bovenstaande merken zijn kwaliteitsmerken. Op de producten van deze fabrikanten wordt bovendien vaak meerjarige garantie verstrekt bij aankoop.

De meeste filterpompen kunt u overigens ook als vijverpomp voor een beekloop of fonteinpomp gebruiken.

De capaciteit van de filterpomp vijver

Het is dus belangrijk om de capaciteit van de filterpomp af te stemmen op de vijver. Veel kunt u dat zien aan het type nummer van de vijverpomp of filterpomp. In veel gevallen wordt een getal toegevoegd aan het type nummer. Dit getal geeft dan – meestal – het aantal liter water aan, dat de filterpomp per uur kan verwerken.

Stroomkosten van een filterpomp

De energiekosten voor een goede vijverpomp kunnen nogal oplopen. Wees er dus zeker van dat u de juiste filterpomp voor uw vijver aanschaft. Het is veel belangrijker te letten op de capaciteit en het soort vijver dat u heeft.

Zo zullen voor koivijvers hogere eisen gesteld worden (1 keer per 2 uur al het vijverwater naar de vijverfilter vervoerd) als bij kleinere vijvers, waar u bijvoorbeeld 1 keer per 4 uur de gehele vijverinhoud naar het vijverfilter getransporteerd wilt zien.

Ook bij kleinere vijvers met een hoge bezetting of met veel planten, is het raadzaam om een hogere doorstroming tot stand te brengen. Ook hier zou de norm 1 x per 2 uur moeten gelden.

Een waterval ?

Als u een filterpomp voor een waterval zoekt, moet u uitgaan van een sterke pomp ! De waterval vereist immers dat het water ophoog wordt gepompt en door het hoogteverschil kan veel ‘verlies’ van capaciteit optreden.

Tot slot :

Filterpompen voor een zwembad

Een bekende aanbieder van filterpompen voor zwembaden is Intex. (Link naar Bol.com). Dit zijn goedkope filterpompen die het zwemwater prima schoonhouden, mits …. U raad het al, mits er niet teveel vervuiling van het zwembad water op zal treden. Maar voor gewoon huis en tuin gebruik, werken deze filterpompen van Intex prima.

intex filterpomp zwembad

Laatste Berichten